HU
EN
DE
+36 (30) 237 63 18, +36 (96) 576 390
H-9200 Mosonmagyaróvár, Terv utca 88.

Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika

Az épületgépészeti terület vezető gyártójaként a Viega egy kézből kínál átgondolt, gyakorlatban is alkalmazható, teljeskörű megoldásokat az ivóvíz, fűtés és gáz, valamint az előfali és vízelvezetési technikák felhasználási területén.
Akár újonnan épített, akár felújított fűtőberendezésekről van szó: A Viega innovatív préselt kötési rendszerei a fűtésszerelés minden kihívására megoldást nyújtanak.
A műanyagból, rézből vagy kívülről horganyzott acélból készült Viega fűtésszerelési csővezetékrendszerek optimálisan összehangolt komponensekből állnak, és maximális biztonságot kínálnak. Az épületgépészek és az építtető számára egyaránt előnyös az egyszerű, tiszta és gyors szerelés.

 

 Csővezetékrendszer rézből:

 

Profipress: Multitalentum az új és korszerűsített fűtések szerelésében.
A Profipress rendszerelemek átfogó választéka a kazán- és szerelvénybekötés, valamint a pinceszinti, elosztó- és felszálló vezetékek területén sokoldalú szerelési és csatlakoztatási változatokat kínál. Az XL-méretek azonosak az ivóvíz-szerelés méreteivel.
Az előregyártott csőelosztó rendszerek építése és a szelepek, szerelvények és készülékek bekötése karimákkal, adapterekkel és közvetlen préskötéses menetes csatlakozókkal lehetséges.

 

Csővezetékrendszer belülről horganyzott acélból:Prestabo: Gazdaságos megoldás fűtőberendezésekhez – ideális az objektumépítésben való felhasználáshoz.
A Prestabo rendszert ipari és fűtési rendszerekben való alkalmazásra tervezték és nem alkalmas ivóvízrendszerekben történő használatra. A csövek és idomok ezért piros „Nem alkalmas ivóvízrendszerekhez” jelöléssel rendelkeznek.
A Prestabo rendszerelemek csak a rendszerhez tartozó elemekkel együtt használhatók. A rendszer ismertetett alkalmazásoktól eltérő használatát le kell egyeztetni attendorni gyárunkkal. A présidomok rendelkeznek az SC-Contur-ral és összepréseletlen állapotban
láthatóan tömörtelenek.
A Prestabo-csövek vékonyfalú, a hosszvarratnál hegesztett csövek a EN 10305-3 szerinti 1.0308 anyagszámú ötvözetlen acélból, kívül galvanikusan horganyzott; a horganyréteg vastagsága 8 – 15 μm (kék króm). Alacsony hőtágulás mellett formatartóak és így ideálisak fűtési rendszerek pinceszinti és felszálló vezetékeihez.
A Prestabo csöveket és összekötőket külső horganyzás védi. Ennek ellenére tartósan ható nedvesség ellen vagy korrozív hatású építőanyagokkal való érintkezés esetén kiegészítő védelmi intézkedésekre van szükség. A Viega Prestabo préscsatlakozó rendszer minden olyan zárt hűtővízkörben használható, amelyekbe üzem közben oxigén nem tud bejutni.
A hűtővízrendszerekben fennálló üzemi feltételek miatt szükség lehet a hordozóközegnek
fagyvédőszerrel történő ellátására. A teljes víztartalom 50%-os glikoltartalmáig EPDM-ből készült standard tömítőelemek használhatók. A Viega szendzimirhorganyzott csövei erre a használatra nem alkalmasak.

 

Padló-és falfűtési rendszer:

 


Viega Fonterra:A kényelem új fokmérője. Fonterra fűtéshez és hűtéshez

Hekomp Kft. - © 2009-2015 - Minden jog fenntartva!